Ons verhaal

Ons verhaal is een verhaal van passie, vriendschap en ondernemersgeest. Na jaren van wijnreizen, proeverijen en vaak samen onze passie te hebben gedeeld op het gebied van wijn, bier en eten en drinken.  

Eind 2017 deed zich de kans voor om onze passie te gaan vertalen naar een Horeca gelegenheid omdat wij vernamen dat het prachtige hoekpand van ‘Francobolli’ aan de apothekersdijk  vrij zou komen.

Zo gezegd zo gedaan! Er werd besloten dat wij op dit unieke plekje met zonovergoten terras maar eens de “Wijnhuiskamer van Leyden” moesten gaan realiseren. Het bleek echter een iets langer traject  met de nodige ups-and-downs. Eind juni 2018 was alles gerealiseerd zoals we wilde en zijn we dan ook per 1 juli 2018 open gegaan.

Maarten (de man die zich al tientallen jaren bezig met alles wat met wijn te maken heeft, zoals het geven van cursussen, sales, wijnmarketing, proeverijen en zijn specialisme; het maken van wijn-spijscombinaties) is sindsdien uw gastheer, samen met een heel gepassioneerd team aan wijnliefhebbers. Zij willen niets liever dan hun passie voor de heerlijkste wijnen en mooiste wijn/spijscombinaties met u delen in de gezelligste  “wijnhuiskamer van Leyden“.  Zoals het bij vriendschap werkt doet ieder het gene waar hij het beste in is. Daarom zorgen de andere vrienden, dat achter de schermen ook alles op rolletjes draait in proeflokaal 1574.

Met samen één doel: “u laten genieten van onze passie voor wijn en eten”