Ons verhaal

Ons verhaal is een verhaal van passie, vriendschap en ondernemersgeest. Na jaren van wijnreizen, proeverijen en vaak samen onze passie te hebben gedeeld op het gebied van wijn, bier en eten en drinken.  

Deed In eind 2017 zich de kans voor om onze passie te gaan vertalen naar een Horeca gelegenheid, want wij vernamen dat het prachtige hoekpand van Francobolli aan de apothekersdijk  vrij zou komen.

Zo gezegd zo gedaan, dus werd er besloten dat wij op dit unieke punt met zonovergoten terras, maar eens de “Wijnhuiskamer van Leyden” moesten gaan realiseren. Echter het bleek en iets langer traject  met de nodige ups-and-downs en uiteindelijk zijn we in april gestart met de verbouwing die veel omvangrijker werd dan in eerste instantie verwacht maar eind juni 2018 was alles gerealiseerd zoals we wilde en zijn we dan ook per 1 juli 2018 open gegaan.

Maarten als de man die zich al tientallen jaren bezig met alles wat met wijn te maken heeft. Het geven van cursussen, sales, wijnmarketing, proeverijen en zijn specialisme; het maken van wijn-spijscombinaties. Is sindsdien uw gastheer, samen met een heel gepassioneerd team aan wijnliefhebbers. Die niets liever willen dan hun passie voor de heerlijkste wijnen en mooie wijn – spijscombinaties  met u  delen, in de gezelligste  “wijnhuiskamer van Leyden “.  Zoals het bij vriendschap werkt doet ieder het gene, waar hij het beste in is. Daarom zorgen de andere vrienden, dat achter de schermen ook alles op rolletjes draait in proeflokaal 1574.

Met samen één doel: “u laten genieten van onze passie voor wijn en eten”