Proeflokaal 1574

De wijnhuiskamer van Leyden

Welkom!

Helaas kunnen we voorlopig geen gasten ontvangen in de wijnbar voor een hapje en een drankje. Wel zijn we geopend voor wijn verkoop, en kunt u op de webshop een selectie van onze wijnen vinden en uiteraard een aantal heerlijke menu’s en gerechten voor thuis. Check snel de webshop om iets uit te kiezen. Uw bestelling doorbellen mag uiteraard ook. Wilt u op een veilige manier iets leuks organiseren voor collega’s, vrienden of familie? Wij verzorgen online proeverijen vanaf 5 personen. Wij regelen de meeting, de wijnen en eventueel ook hapjes. (Zie hieronder ook de online proeverij mét wijnmakers). Ook komen wij in het Leidsche kookboek te staan, een initiatief om de Leidse horeca te ondersteunen. Wilt u hier meer over weten of het boek bestellen? Kijk dan hier.


Online wijnmakers meet & greet
Als onderdeel van onze online wijn proeverijen, zullen wij dit af en toe organiseren met wijnmakers. Onze tweede editie zal zijn met wijnmaker Marc Kent, de eigenaar en wijnmaker van Boekenhoutskloof, op donderdag 29 april om 20:00. U bestelt bij ons een wijnpakket die u kunt afhalen of laten bezorgen, via de mail ontvangt u een link voor de meeting. Meer u hoeft u niet te doen! Geïnteresseerd? Hier kunt u er meer over lezen. U bent aangemeld bij het bestellen van een pakket.


Langs één van de mooiste grachten in het hart van Leyden, vindt u sinds 1 juli 2018  Proeflokaal 1574 “De wijnhuiskamer van Leyden”. We zijn gevestigd in een monumentaal hoekpand aan de Apothekersdijk. Het pand heeft veel grote ramen en uitzicht over de gracht en de mooie historische binnenstad.

We creëren met de diverse stijlen binnen ons interieur een echt huiskamer gevoel, zodat u zich snel thuis voelt in “De wijnhuiskamer van Leyden“.

‘S ochtends al zin in een glas wijn, maar is het nog te vroeg?

Dan serveren wij woensdag t/m zondag om 12:00 (zaterdag 11:00) al een heerlijke kop koffie of een lekker glas munt thee.  En wil  je jezelf verwennen neem er dan een ambachtelijk gemaakte stuk Carrot Cake of Cheese cake bij. Vanaf 12.00 uur tot 15:30 uur kan u ook kiezen voor eerlijke en heerlijke lunchgerechten, die wisselend zijn met de seizoenen, maar altijd zeer divers zijn in aanbod. Ook hebben wij de hele dag (tot 23:00) ruime keuze aan borrelplanken en kleinere hapjes. Vanaf 17.00 uur tot 22.00 serveren wij van maandag tot en met zondag een uitgebreide dinerkaart die zich ook geweldig leent om aan shared dining te doen. Bij de diverse gerechten kunnen we u uitdagen met leuke en spannende wijn- spijs combinaties uit ons zeer brede aanbod aan wijnen.

Bent u een wijnliefhebber?

Dan bent u bij ons zeker aan het juiste adres.  Met een wijnkaart met meer dan 200 wijnen en een wisselende selectie aan wijnen die we buiten de kaart omdoen waarvan u er zeker 100 ook per glas kunt bestellen. Wijn is onze passie en die willen we graag met u delen! Wil je laten verwennen of verrassen met een mooi glas wijn of een mooie wijn-spijs combinatie? Vraag het onze medewerkers en als team zullen wij zorgen dat het een ervaring wordt die u zeker zal bijblijven

Gedurende de hele dag  bieden we u een selectie aan van Finger food achtige gerechten  :

Pintxos y Tapas

Geïnspireerd op de geweldige Pintxos  Y Tapas barren in Spanje, bieden wij dagelijks een mooie selectie aan dagverse internationale kleine gerechtjes en hapjes die prima combineren met onze wijnen.

Château planken

Aangezien wij houden van het Bourgondische leven, houden we van bourgondisch genieten. Wij hebben voor u een selectie aan Château planken samengesteld die u geweldig kan combineren met wijn of gewoon heerlijk zijn om van te genieten onder het genot van een goed glas wijn of goed getapt Brand bier.

Al met al genoeg keuze om je bezoek aan Proeflokaal 1574 tot een succes te brengen.

Wil je op de hoogte gehouden worden van al het nieuws omtrent Proeflokaal 1574? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Met vineuze groet

De familie van “Proeflokaal 1574”

“De wijnhuiskamer van Leyden

Beste Gasten,

Wij zijn geopend voor wijnverkoop / afhaal en bezorging. Check ook onze online proeverijen!

Wo: 14:00 – 20:00
Do: 12:00 – 20:00
Vr:  12:00 – 20:00
Za: 11:00 – 20:00
Zo: 12:00 – 20:00

Wil je het laatste nieuws ontvangen schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Loading