Proeflokaal 1574

De wijnhuiskamer van Leyden

Langs een van de mooiste grachten in het hart van Leyden, vindt u sinds 1 juli 2018  Proeflokaal 1574 “De wijnhuiskamer van Leyden”. We zijn gevestigd in een monumentaal hoekpand aan de Apothekersdijk. Het pand heeft veel grote ramen en uitzicht over de gracht en de mooie historische binnenstad.

We creëren met de diverse stijlen binnen ons interieur een echt huiskamer gevoel, zodat u zich snel thuis voelt in “De wijnhuiskamer van Leyden“.

‘S ochtends al zin in een glas wijn, maar is het nog te vroeg?

Dan serveren wij op Donderdag  tot en met Zondag vanaf 11.00 uur al een heerlijke kop koffie of een lekker glas munt thee.  En wil  je jezelf verwennen neem er dan een ambachtelijk gemaakte stuk Carrot Cake of Cheese cake bij.

Vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur kan u ook kiezen voor eerlijke en heerlijke lunchgerechten, die wisselend zijn met de seizoenen, maar altijd zeer divers zijn in aanbod.

Vanaf 17.00 uur tot 22.00 serveren wij van Dinsdag tot en met Zondag een uitgebreide dinerkaart die zich ook geweldig leent om aan shared dining te doen,  Zodat wij u bij de diverse gerechten kunnen uitdagen met  leuke en spannende wijn- spijs combinaties uit ons zeer brede aanbod aan wijnen.

Bent u een wijnliefhebber?

Dan bent u bij ons zeker aan het juiste adres.  Met een wijnkaart met meer dan 200 wijnen en een wisselende selectie aan wijnen die we buiten de kaart omdoen ( vraag naar ons wijnschrift), waarvan u er zeker 100 ook per glas kunt bestellen.  Want wijn is onze passie en die  willen we graag met u delen . Wil je laten verwennen of verrassen met een mooi glas wijn of een mooie wijn-spijs  combinatie ? vraag het onze medewerkers en als team zullen wij zorgen dat het een ervaring wordt die u zeker zal bijblijven

Gedurende de hele dag  bieden we u een selectie aan van Finger food achtige gerechten  :

Pintxos y Tapas

Geïnspireerd op de geweldige Pintxos  Y Tapas barren in Spanje, bieden wij dagelijks een mooie selectie aan dagverse internationale kleine gerechtjes en hapjes die prima combineren met onze wijnen.

Château planken

Aangezien wij houden van het Bourgondische leven, houden we van bourgondisch genieten. Wij hebben voor u een selectie aan Château planken samengesteld die u geweldig kan combineren met wijn of gewoon heerlijk zijn om van te genieten onder het genot van een goed glas wijn of goed getapt Brand bier, zoals :

• Chateau Plank 1574 met een selectie aan Pintxos, Tapas en kleine gerechten

• Chateau Plank Kaas met kazen van Kaasboer van Bohemen

• Chateau Plank Charcuterie met de charcuterie van Beuling

• Chateau Plank Portugal met heerlijke sardientjes en olijven van Oil & Vinegar

• Chateau Plank met ambachtelijk brood van Bakkerij Hugo de Groot

Al met al genoeg keuze om je bezoek aan Proeflokaal 1574 tot een succes te brengen.

Wil je op de hoogte gehouden worden van al het nieuws omtrent Proeflokaal 1574? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Met vineuze groet

De familie van “Proeflokaal 1574”

“De wijnhuiskamer van Leyden

Beste klanten,

i.v.m. het Corona-virus zijn ook wij genoodzaakt in ieder geval tot 6 april onze deuren te sluiten.

Om het thuis toch nog een beetje gezellig te maken kunt u vanaf nu terecht in onze webshop met afhaal,- en aflever mogelijkheden!

Laat je niet kisten en haal de wijnhuiskamer van Leiden naar huis!

Thuislokaal 1574 Leiden

Wil je het laatste nieuws ontvangen schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief