Proeflokaal 1574

De wijnhuiskamer van Leyden

Welkom! In verband met de huidige sluiting is de wijnbar weer omgetoverd tot wijnwinkel. Wij zijn woensdag t/m zondag geopend voor wijnen en koffie’s to go van 12:00 tot 18:00. (klik hier om de aangepaste openingstijden te bekijken. De maaltijden en planken zijn beschikbaar voor afhaal en bezorging tot 20:00. Klik op bovenstaande knoppen om te bestellen. U kunt op de dag zelf voor een afhaal bestelling ook ons bereiken op 071 341 1476.  We hebben ook onlangs een winkel geopend in Oegstgeest op Kempenaerstraat nummer 39, een groot deel van ons 1574 assortiment is daar te koop van maandag t/m zondag. We organiseren inmiddels ook weer online wijnproeverijen. Voor die informatie, klik hier.

Langs één van de mooiste grachten in het hart van Leyden, vindt u sinds 1 juli 2018  Proeflokaal 1574 “De wijnhuiskamer van Leyden”. We zijn gevestigd in een monumentaal hoekpand aan de Apothekersdijk. Het pand heeft veel grote ramen en uitzicht over de gracht en de mooie historische binnenstad.

We creëren met de diverse stijlen binnen ons interieur een echt huiskamer gevoel, zodat u zich snel thuis voelt in “De wijnhuiskamer van Leyden“.

‘S ochtends al zin in een glas wijn, maar is het nog te vroeg?

Dan serveren wij woensdag t/m zondag om 12:00 (zaterdag 11:00) al een heerlijke kop koffie of een lekker glas munt thee.  En wil  je jezelf verwennen neem er dan een ambachtelijk gemaakte stuk Carrot Cake of Cheese cake bij. Vanaf 12.00 uur tot 15:30 uur kan u ook kiezen voor eerlijke en heerlijke lunchgerechten, die wisselend zijn met de seizoenen, maar altijd zeer divers zijn in aanbod. Ook hebben wij de hele dag (tot 23:00) ruime keuze aan borrelplanken en kleinere hapjes. Vanaf 17.00 uur tot 22.00 serveren wij van maandag tot en met zondag een uitgebreide dinerkaart die zich ook geweldig leent om aan shared dining te doen. Bij de diverse gerechten kunnen we u uitdagen met leuke en spannende wijn- spijs combinaties uit ons zeer brede aanbod aan wijnen.

Bent u een wijnliefhebber?

Dan bent u bij ons zeker aan het juiste adres.  Met een wijnkaart met meer dan 200 wijnen en een wisselende selectie aan wijnen die we buiten de kaart omdoen waarvan u er zeker 100 ook per glas kunt bestellen. Wijn is onze passie en die willen we graag met u delen! Wil je laten verwennen of verrassen met een mooi glas wijn of een mooie wijn-spijs combinatie? Vraag het onze medewerkers en als team zullen wij zorgen dat het een ervaring wordt die u zeker zal bijblijven

Gedurende de hele dag  bieden we u een selectie aan van Finger food achtige gerechten  :

Pintxos y Tapas

Geïnspireerd op de geweldige Pintxos  Y Tapas barren in Spanje, bieden wij dagelijks een mooie selectie aan dagverse internationale kleine gerechtjes en hapjes die prima combineren met onze wijnen.

Château planken

Aangezien wij houden van het Bourgondische leven, houden we van bourgondisch genieten. Wij hebben voor u een selectie aan Château planken samengesteld die u geweldig kan combineren met wijn of gewoon heerlijk zijn om van te genieten onder het genot van een goed glas wijn of goed getapt Brand bier.

Al met al genoeg keuze om je bezoek aan Proeflokaal 1574 tot een succes te brengen.

Wil je op de hoogte gehouden worden van al het nieuws omtrent Proeflokaal 1574? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Met vineuze groet

De familie van “Proeflokaal 1574”

“De wijnhuiskamer van Leyden